Vízszerelési munkák:

Csőtörés elhárítás, mosdó, wc csésze, wc tartály, mosogató csere, csaptelep javítás, csere, sarokszelep csere, főelzáró csap csere, mellékvízóra csere, új mellékvízmérő kiépítés, rossz állagú flexibilis cső cseréje, mosógép, mosogatógép bekötés, beüzemelés, kerti csap kiépítés, fagymentesítés.

Hívjon bizalommal: 30/846-6009

 

 

 

 

Fontos tudnivalók:

Csőtörés: ha a plafonon, vagy a falon vizes foltot látunk, annak két oka lehet. Nyomóvezeték vagy szennyvízvezeték hiba. Ahhoz hogy megtudjuk pontosan mi a probléma el kell zárnunk minden csapolót és rá kell nézni a vízórára hogy elmozdul-e az egyik kis forgó tengely. Sajnos mindkét esetben valószínű hogy nem ússzuk meg bontás nélkül. Javításához vízvezeték szerelő szükséges.

WC-csésze: idővel a csésze belsején ugyanúgy vízkőlerakódás képződik, mint bármely csőrendszer, bojler vagy egyéb vizet szállító berendezés esetében. Sajnos itt a vízkőtelenítés sokkal körülményesebb, így sok esetben csak a cseréje lehet a megoldás. Létezik lapos vagy mélyöblítéses. A szennyvízkivezetés lehet alsó vagy hátsó kivezetésű, de ezt úgyis a fogadó cső iránya dönti el.

WC-tartály: wc-tartályoknál általában két hibajelenség szokott adódni. Szivárog a víz a wc kagylóba, vagy a töltés vége felé elkezd erősen folyni úgyszintén a kagylóba. Első esetben az öblítőszelep, másodikban viszont a töltőszelep hibásodott meg.

Mellékvízmérő: a mellékvízmérő hitelessége (ez a hitelesítés évétől, nem pedig a felszereléstől számított)a 6. év végén jár le. Hitelesítés vagy csere szükséges.

Flexibilis csövek: ezeket a csöveket bizonyos idő után cserélni kell, mivel az idő előrehaladtával elfáradnak, elrenyhülnek és ha időben nem cseréljük le, akkor könnyen jöhet a csőtörés. Ne várjuk meg azt a pontot amikor már teljesen bekeményedik és ropog amikor hajlítunk rajta.

Perlátorok: ha a csaptelepeken a víznyomás lecsökken, akkor érdemes megnézni a cső végén lévő perlátort (szűrőt). A nyomáscsökkenés leginkább a vízkövesedés miatt, vagy a felgyülemlett csőben elszabadult lerakódás miatt alakul ki. Ilyenkor csavarjuk le a perlátort és rakjuk ecetbe vagy vízkőoldóba.

Sarokszelep: a szűrős sarokszelepet is időnként tisztítani kell, ezt egy csavarhúzóval,vagy fogóval a végén lévő kupakot lecsavarjuk és a benne lévő kis hengeres szűrőt átmossuk.

Víztisztító: tudjuk, hogy a vezetékes és a kúti víz a fogyasztás szempontjából nem a legmegfelelőbb tulajdonságokkal rendelkezik. Ezért sok esetben a víz tisztítása javasolt. A mosogató alá szerelt víztisztító beszerelése teljesen átértékeli a víz fogyasztását. A víz íze teljesen megváltozik, kiszűrve a mikroszennyeződéseket, vírusokat, baktériumokat, gyógyszer maradványokat, klórt stb.