Bojler javítás

Minden típusú villanybojler szakszerű javítását, szervizelését, vízkőtelenítést a megfelelő szakértelemmel garanciával és rövid határidővel vállalom.

Bojler csere

Az esetek nagy százalékában a meghibásodás javítható, de mint minden berendezés, gép, eszköz, a villanybojlerunk is egyszer cserére szorul. Igény esetén beszerzem és házhoz szállítom új bojlerét felszerelése előtt.

Vízkőtelenítés

Ha zúgó, sistergő hangot hall a bojlerből mikor a vizet melegíti, akkor az egy jelzés, hogy a bojlert vízkőteleníteni kell. Ha ezt figyelmen kívül hagyják, akkor az áramfogyasztás a többszörösére nőhet, ami éves szinten jelentős összeg lesz.

Pécsett és környékén a víz keménysége miatt ajánlott a 2, max. 3 évente történő vízkő kiszedése. Ha tovább húzzuk a vízkőtelenítést akkor drasztikusan megnő az energiafogyasztás és nem utolsó sorban a bojler élettartama is ugyanilyen arányban csökken.

Anódcsere

Az aktív anód az egy magnézium ötvözet rúd, ami meggátolja a bojler korrózióját. Fontos szerepe van az élettartam meghosszabbításában. Mivel a magnézium kevésbé nemes fém,  mint a vas, ezért a víz először vele lép kémiai reakcióba. Idővel a térfogata folyamatosan csökken, ezért azt rendszeresen cserélni kell.

 

Gyakoribb villanybojler hibajelenségek:

  • Csőpőg a víz a bojler védőburkolatából

Szerencsés esetet kőzé sorolható ha a vízszivárgás a zárófedél kilyukadása által, a tömítések elöregedése miatt, vagy a fűtőbetét meghibásodásából fakadóan alakul ki. Ezek a hibák javíthatóak a megfelelő alkatrész cseréjével. Sajnos viszont előfordulhat, hogy már a külső lemezburkolatból szivárog ki a víz, ebben az esetben a bojlert minél hamarabb cserélni kell.

Fontos tudni, hogy ha a burkolatból vizet látunk kicsöpögni akkor azt sürgősen meg kell szüntetni, mert a víz ráfolyhat az elektronikára és ezzel életveszélyes helyzet állhat elő!

  • Biztonsági szelep nem csöpög, vagy túl sokat csöpög